Vragen aan Chris van der Waal over de HC Souburgh Hockeyschool

Nieuws
17-1

Dag Chris, kan je iets over jezelf vertellen? 

Mijn naam is Chris van der Waal en ben 62 jaar oud, woonachtig in Papendrecht samen met Celeste. Kinderen Noor en Loek zijn inmiddels uitgevlogen. Ik werk bij een bedrijf dat Soft- en Hardware voor de Horeca verkoopt op de administratie. 

 

Ik hou van lezen, natuur, wandelen, hockey natuurlijk en ben geïnteresseerd in alles. Ook ben ik redelijk nieuwsverslaafd en probeer zo veel mogelijk "bij” te blijven, wat zelfs zonder smartphone nog steeds goed lukt. 

 

 

Hoe ben je ooit bij HC Souburgh betrokken geraakt? 

 

Halverwege de jaren 70 werd in Sliedrecht (mijn geboorteplaats) de hockeyclub Merwestick opgericht. Op het Gemeentelijk lyceum was ik samen met klasgenoten in aanraking gekomen met hockey en we werden dus lid van deze kleine maar heel gezellige club. Helaas was de club te klein om levensvatbaar te zijn en zijn we in augustus 1977 overgestapt naar Souburgh. Ik overigens pas januari 1978 uit protest. Souburgh bleek een warm bad te zijn en het was het begin van een leuke tijd waarin we niet alleen met hockey bezig waren maar ook met het organiseren van heel veel andere zaken die wij belangrijk vonden. Van het begin af aan waren en werden we betrokken bij de club. Tot op de dag van vandaag. Ook in die tijd , in mijn jonge jaren, gaf ik veel trainingen aan jeugdteams. Na een pauze ben ik 19 jaar geleden weer begonnen met trainingen te geven omdat het team van zoon Loek een trainer coach nodig had. De afgelopen 19 jaar heb ik heel veel jeugdteams getraind. 

 

 

Kan je iets vertellen over de Hockeyschool, waarvoor jij de trainingen verzorgt? 
Voor wie is het bedoeld? Hoe zien de trainingen eruit? Etc. 

 

De hockeyschool is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar die willen starten met hockeyen. Voor een trainer is het best wel lastig als je tijdens je reguliere training een nieuweling bij de training krijgt die nog nooit heeft gehockeyd. Hockey is een technische sport met een stuk gereedschap in je hand en het is makkelijk als je al iets met dat gereedschap kan. Tijdens de hockeyschool leren we de aspirant hockeyers om te gaan met een stick. Hoe houd ik de stick vast, stop ik een bal, speel ik hem  naar voren, hoe loop ik met de bal enz.. Bijna alle hockeytechnieken worden in 5 of 6 lessen behandeld.    

 

De meeste kinderen kunnen dan na een week of vijf meedraaien met een reguliere training en dan gaat het leerproces heel snel.   

 

 

Hoe kan je je aanmelden voor de Hockeyschool? 

 

Kinderen kunnen zich aanmelden via de site. 

 

 
17-1-2022 Algemeen