Scheidsrechterskaarten afgeschaft

Nieuws
13-10
Hockeybond schaft scheidsrechterskaart af.
Als je afgelopen seizoen was geslaagd voor het scheidsrechtersexamen, vraag je je misschien af: wanneer krijg ik mijn scheidsrechterskaart? Helaas, de hockeybond verstrekt geen scheidsrechterskaarten meer. Je kunt wel een persoonlijk digitaal certificaat downloaden op de website van de KNHB. Ook jeugd- en seniorenleden en vrijwilligers die hun kaart misschien zijn kwijtgeraakt of het gewoon handig vinden, kunnen een persoonlijk digitaal certificaat downloaden. Hieronder leggen we uit hoe je dat kunt doen.

Voor het invullen van het digitaal wedstrijdformulier heb je je scheidsrechterskaartnummer nodig. Je scheidsrechterskaartnummer is tegenwoordig gelijk aan je bondsnummer. Als je door je club aangemeld bent als clubscheidsrechter (CS) kun je met dit nummer inloggen op het digitaal wedstrijdformulier. Officieel moet je voor de wedstrijd nog altijd kunnen aantonen dat je CS bent. Hiervoor kunnen scheidsrechters dus de ‘oude’ scheidsrechterskaart gebruiken of het digitale certificaat. Het is daarom handig om dit certificaat op je telefoon bij je te hebben.

Hoe download ik mijn digitale certificaat?
  • Je logt eerste in met je persoonlijke inloggegevens op de website van de KNHB. Als je een account hebt aangemaakt voor de KNHB website kun je daarmee inloggen maar je kunt ook inloggen met je het account van HC Souburgh (je lidmaatschapsnummer en je wachtwoord voor de website van HC Souburgh heb je daarvoor nodig). Dat hebben ze slim aan elkaar gekoppeld.
  • Als je ingelogd bent, ga je rechtsboven naar het symbool van een poppetje in een cirkel of je eigen foto. Als je dat aanklikt kom je in je persoonlijke dashboard.
  • Selecteer dan ‘Mijn Opleidingen’. Daar vind je ‘Certificaat downloaden’. Als je daarop klikt haal je het binnen.
  • Als je dit alles op je telefoon doet, kun je je certificaat meteen opslaan in ‘Bestanden’ op je telefoon.
Succes!

Scheidsrechterscommissie
HC Souburgh
 
13-10-2021 Algemeen

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?