Arbitrage


Arbitrage HC Souburgh

Om onze hockeywedstrijden te kunnen spelen hebben we scheidsrechters nodig. Betere arbitrage draagt ertoe bij dat er op het veld meer respect is voor onze scheidsrechters, voor de spelers en voor de begeleiders. Bovenal zorgt betere arbitrage voor meer plezier in en rond het veld. Wij streven er naar om bij elke wedstrijd passende scheidsrechters in te plannen.


Beleid

Hoe wij de kwaliteit en plezier in het fluiten willen behouden is vastgelegd in het Vereniging Arbitrage Plan. In dit plan zijn de regels opgenomen voor alle zaken die spelen rondom de arbitrage.


Cursus clubscheidsrechter

Op Souburgh doen spelers vanaf de B-jeugd mee aan de verplichte cursus om clubscheidsrechter te worden. De kandidaten volgen een door de KNHB georganiseerde online cursus met proefexamens.

De cursus wordt afgesloten met een examen dat afgenomen wordt door een KNHB examinator. Het examen vindt ongeveer twee keer per jaar plaats in het clubhuis. Spelers worden hiervoor opgeroepen.


Indeling

Alle scheidsrechters fluiten gemiddeld 4 รก 5 wedstrijden per hockey jaar, afhankelijk of zij meedoen met de zaalcompetitie. Bij de indeling wordt er rekening gehouden of het niveau van de scheidsrechter past bij de wedstrijd. Spelers ontvangen minimaal twee weken van te voren een mail waarin staat op welke wedstrijd ze staan ingepland. Scheidsrechters zijn zelf verantwoordelijk voor het regelen van vervanging.

Vanuit de scheidsrechters commissie staan wij klaar om beginnende, maar ook meer ervaren scheidsrechters te begeleiden. Daarnaast stimuleren we scheidsrechters die graag op hoger niveau willen gaan fluiten.


Ouders

Naast spelers zijn ook ouders van harte welkom om deel te nemen aan de cursus en het examen tot clubscheidsrechter. Lijkt het je leuk om enkele wedstrijden te fluiten bijvoorbeeld van je eigen zoon of dochter, meld je dan bij de commissie.


Heb je vragen of wil jij je steentje bijdragen voor de arbitrage op HC Souburgh? Mail dan naar [email protected].