Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh
 
Silvercup: H1 - Issel H1
20-11-2017  | 

Souburgh H1 - IJssel H1 (1-0 / 2-4)

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver, de tweede ronde van de #silvercup. De loting had bepaald dat NHC De IJssel Heren 1 op bezoek kwam op Sportpark Souburgh.

Een vrijdagavond wedstrijd, op een koud sportpark, dat belooft wat, moeten de supporters van beide ploegen hebben gedacht. In groten getale, rijen dik, stonden ze (bijna) allemaal klaar om 20.30 uur.

Ondanks het goede resultaat in de competitie, het gelijkspel tegen Noordwijk, stond de selectie niet compleet aan de start. Thijmen Schenk (enkel), Loek van der Waal (hamstring) en Jeroen Siskens (tentamen) konden helaas niet meedoen. Dat betekent dan wel weer een plek in de selectie voor twee debutanten: Wouter Vos (JA1) en Carlo de Hoop (JA1).

20.30 uur. De afslag, Souburgh zorgt dat de bal gaat rollen. De eerste minuten is het aftasten van beide ploegen. Daarna neemt Souburgh het initiatief en weet al snel tot scoren te komen: 1-0! Een scoop van Fedde Parel wordt in de cirkel aangenomen door Tom van Leeuwen en deze geeft hem door aan Bauke Bickel, die hem weergaloos in open doel in het net kreeg. De eerste helft bloedt daarna redelijk dood, kleine kansen over en weer.

Rust! Vasthouden en eventueel uitbouwen is hier het thema. We staan 1-0 voor!

Na rust beginnen we goed, druk erop en meteen laten zien dat de tweede helft ook van ons is. Na een paar minuten spelen wordt een vrije bal op het middenveld genomen door Fedde Parel, die speelt hem diep/breed op Bauke Bickel. Bauke penetreert de cirkel en geeft met zijn backhand voor op Pim Couwenberg die hem door de benen van de keeper weet te tippen. 2-0! BAM!

We blijven na deze goal aanvallen en voelen ons sterk, al snel volgt er een corner. Fedde Parel weet hem tegen de kruising te slepen. Bal valt af in de stick van Daan Overgaag, die de keeper uitspeelt en voorgeeft. GOAL! 3-0! Maar nee, er is gefloten, doelpunt afgekeurd. Op hetzelfde moment valt het licht op veld 1 uit. De scheidsrechters leggen de wedstrijd stil.

De lichten willen in eerste instantie niet opnieuw aan, een gesprongen zekering. De lichten op veld 2 doen het gelukkig wel. De teams en de supporters zetten de lange weg naar het tweede veld in. Na een kleine onderbreking van 20 minuten gaat de bal ook daar weer rollen.

Of de concentratie nu ontbreekt, of er nu persoonlijke fouten worden gemaakt, of dat het geluk ontbreekt? In de laatste 20 minuten geven we de wedstrijd helemaal weg. IJssel weet vier keer te scoren. 2-4, een weggegeven wedstrijd.

We willen hierbij nogmaals alle toegestroomde Souporters (H.C. Souburgh) bedanken, net als de spelers van NHC De IJssel Heren 1 en het meegenomen publiek. Een fantastische beveravond, waarbij wij ook Wouter en Carlo willen feliciteren met hun debuut in Souburgh Heren 1.

Reageer

:) = :( = 8) = 0-) = ;) =
:*) = -:-) = :0 = :9 = L) =
^O^ =
terug naar vorige scherm
 
Om uzelf of uw kind in te schrijven als lid van HC Souburgh dient u het aanmeldingsformulier in te vullen. Dit formulier vindt u hier op de website (klik hier voor het aanmeldingsformulier).

Voor het deelnemen aan een proeftraining: klik hier
SponsorKliks, gratis sponsoren!

Teaminformatie
Wedstrijdprogramma
Zoeken
Uitslagen
H1 MHC Tempo H1 5-2
H2 HV Spijkenisse HJ1 (H3) 6-2
HVA HC Nieuwkoop HA 1-1
JongD1 Hockeyclub Barendrecht DJ1 4-0
JC1 L.S.C. ALECTO JC3 4-2
MC1 HC De Hoeksche Waard MC2 2-3
MC2 HV Victoria MC7 5-2
MC3 HC De IJssel MC3 1-7
MD3 Hockeyclub Barendrecht MD8 9-1
DVdi Ring Pass Delft DDA 5-1
Hockey.nl