Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh
 
De spelregelhoek: zaalhockey
20-11-2017  | 

De Spelregelhoek: Zaalhockey

Nu de zaalhockeycompetitie weer voor de deur staat, leek het ons een goed idee om hier in de Spelregelhoek aandacht aan te besteden.

Een compleet overzicht van  de zaalhockey spelregels kun je vinden via de volgende link: https://www.knhb.nl/app/uploads/2017/01/Spelreglement-Zaalhockey-2016-2017.pdf

Een goede samenvatting vind je in het SCHC-Spelregelboekje, via onderstaande link:http://www.schc.nl/files/library/schc%20spelregelboekje%20zaalhockey%20editie%20-%201%20december%202016%20v01.pdf

Dit zijn nog de spelregels van het seizoen 2016-2017, maar voor zover wij nu weten komen er geen wijzigingen dit seizoen. Mocht dat nog wel komen, dan zullen we dit jullie laten weten via de website en/of via informatie vanuit de zaalhockeycommissie.

Wij adviseren alle spelers, begeleiders en ouders om goed kennis te nemen van de speciale zaalhockeyregels. Dit maakt het spel leuker en zal tot meer begrip leiden voor beslissingen van scheidsrechters.

Jongste Jeugd
Met name de jongste jeugdleden zullen het komende seizoen vaak voor het eerst zaalhockey spelen. Daarom zetten we twee speciaal voor hen geldende regels op een rijtje:

  1. Bij de JJ mag de bal nooit hoog gespeeld worden, ook niet op doel. Bij schoten op doel is de maximale hoogte 46 cm.

  2. Bij de JJ is een vliegende keep niet toegestaan.

Een bijzondere regel toegelicht; "door een blok spelen”
Bij zaalhockey is het verboden door een blok te spelen. Er is sprake van een blok als de stick plat op de grond ligt en geen speelruimte meer laat. Dat moet het geval zijn vóór dat de bal wordt gespeeld.

Om te beoordelen of iemand door een blok speelt, gelden drie criteria:(1) De bal moet van dichtbij (enkele meters) en (2) met opzet en (3) hard worden gespeeld.

LET OP: Is er duidelijk sprake van opzet, dan hoort er naast een spelstraf ook een persoonlijke straf bij: de eerste keer een groene kaart en vervolgens een gele kaart.
De balk dichtzetten. Wat ook typisch zaalhockey is, is dat een speler met zijn of haar stick en of lichaam de pass of de looplijn naar de balk ‘dicht zet’. Zo’n speler moet worden beschermd! De speler met de bal zal dan een andere weg moeten kiezen, want de weg langs de balk is door de verdediger reglementair afgesloten.

Afbeeldingsresultaat voor zaalhockey blok


Mochten jullie nog vragen hebben of een bepaalde spelregel verder uitgelegd willen hebben, stuur dan een berichtje naar [email protected]

Reageer

:) = :( = 8) = 0-) = ;) =
:*) = -:-) = :0 = :9 = L) =
^O^ =
terug naar vorige scherm
 
Om uzelf of uw kind in te schrijven als lid van HC Souburgh dient u het aanmeldingsformulier in te vullen. Dit formulier vindt u hier op de website (klik hier voor het aanmeldingsformulier).

Voor het deelnemen aan een proeftraining: klik hier
SponsorKliks, gratis sponsoren!

Teaminformatie
Wedstrijdprogramma
Zoeken
Uitslagen
H1 MHC Tempo H1 5-2
H2 HV Spijkenisse HJ1 (H3) 6-2
HVA HC Nieuwkoop HA 1-1
JongD1 Hockeyclub Barendrecht DJ1 4-0
JC1 L.S.C. ALECTO JC3 4-2
MC1 HC De Hoeksche Waard MC2 2-3
MC2 HV Victoria MC7 5-2
MC3 HC De IJssel MC3 1-7
MD3 Hockeyclub Barendrecht MD8 9-1
DVdi Ring Pass Delft DDA 5-1
Hockey.nl